Heb je zin in een lekkere zoetige hap, maar dan net ff wat anders. Probeer dan eens mijn overheerlijk, goed vullende banaan avocado walnoot brood. Oh ja, er zitten ook nog dadels in.
En, krijg je al trek?
Wie zegt dat een heerlijke cake niet gezond kan zijn..
En bovendien is de cake lactosevrij en bevat het geen gluten.
Mag je absoluut geen gluten hebben dan kun je beter de havermout weglaten of vervangen door een glutenvrije meel. Havermout word namelijk meestal verwerkt in dezelfde fabrieken waar ook andere gluten houdende granen worden verwerkt.
Ingrediënten:
Avocado 1x
Bananen 2x
Dadels, ontpit 1 handvol
Havermout ¼ kop
Boekweitmeel 1 kop
Walnoten/ pecannoten ½ kop
Ei 2x
Bakpoeder 1 tl
Baksoda 1 tl
Zout ½ tl
Kaneel 1 tl
Groene stevia 1 el
Honing 4 el
Kokosvet 3 à 4 el
Wat nog meer..
Bakblik/ cakeblik
Bakpapier
Oven
Keukenmachine
- Mix als eerste alle droge ingrediënten door elkaar.
- Doe daarna de overige ingrediënten (behalve de noten) in de keukenmachine, en mix goed door.
- Als laatste de noten. Meng kort door, zodat de noten niet te fijn gemalen worden.
- Verwarm de oven voor op 175 graden.
- Bekleed het cakeblik met het bakpapier.