Er zijn vele soorten bananenbrood. Maar mijn recept voor bananenbrood is zo simpel dat ik zeker weet dat je het vaker gaat maken. Ben jij geen keukenprins of -prinses? Geen punt…dit recept kan niet mislukken!!
Ik had het in mijn vorige blog over je ‘passies’ vinden en ‘doen waar je hart ligt’. Nou één van mijn passies is bakken. Cakes, taarten, brownies .. het liefst wel gezond. Daarom is mijn eerste recept voor 2017 een overheerlijk bananenbrood. Geen moeilijke ingrediënten deze keer. Een bananenbrood die lekker is door zijn eenvoud. En omdat dit brood zo simpel is kun je hem goed beleggen met de eiwitten pindakaas van Orangefit… Dit is zo lekker!
Recept voor mijn overheerlijke eenvoudige bananenbrood
De boodschappen
- Bananen 4 rijpe
- Boekweitmeel 200gr
- Ei 1x
- Kokosvet 3 flinke el
- Honing 2 el
- Kaneel 1 tl
- Bakpoeder 1 tl
- Zout 1 snufje
Zoals je ziet zitten er alleen schone en pure ingrediënten in dit recept. Maak bananenbrood om deze reden altijd zelf! Zo weet je precies wat erin zit en wat je dus binnenkrijgt. Geen gekke E-nummers, geen ladingen geraffineerde suikers en geen smaakversterkers. Gebruik het liefst Biologische producten (of zoveel mogelijk) en je bent goed bezig. Wat een mooi begin van het jaar om deze heerlijke, gezonde bananenbrood te bakken.
Ben je veganist? Laat het ei dan uit het recept en vervang de honing door ongeraffineerde kokosbloesemsuiker.
Keukenbenodigdheden
- Oven
- Cakevorm
- Bakpapier
Waarschijnlijk heb je de meeste ingrediënten voor dit brood al in huis. Toch niet? Alle boodschappen zijn gewoon bij de AH verkrijgbaar.
Bereidingswijze is zooo simpel
- Verwarm de oven voor op 175gr
- Mix alle ingrediënten in de keukenmachine
- Bekleed de cakevorm met het bakpapier
- Plaats de cakevorm in het midden van de oven
- Bak het bananenbrood af in 20-25 min
Tip van de week! Snij een plak van het nog warme brood af en smeer hier de pindakaas van orangefit op!
Eet Smakelijk!!