En zo kwam ik er laatst achter dat bijna al mijn avond maaltijden vis of kip bevatten. En nooit eens een keer biefstuk ofzo.. Slecht van mij hè ?. Voordat ik klachten krijg heb ik nu voor de afwisseling ‘gemarineerde Biefstukreepjes’
Misschien zat je er al op te wachten. ..Dat ik eindelijk eens een gezonde maaltijd met biefstuk zou maken. Zelf ben ik geen vleeseter, en mijn gezin eet alleen vis kip of vegetarisch. Daarom viel het me gewoon niet op!!!
Ook dit is weer een lekker en gezond gerecht waarbij je de hoeveelheden vlees en rijst zelf kunt bepalen.
Waarom ik er dan toch hoeveelheden bij heb staan? Zo weet je ongeveer wat de verhoudingen moeten zijn. Makkelijk toch?
Gemarineerde biefstukreepjes met rijst en groenten
Wat heb je allemaal nodig:
- Biefstuk 300 gram
- Bimi, 1 bakje (soort broccoli)
- Paprika, rode 1
- Peper, rode
- Paddestoelen, verschillende soorten
- Rijst, bruine
Voor de marinade:
- Sesamolie 1 el
- Oester (gember) saus 1½ el
- Sojasaus, lichte 2 el
- Azijn ½ el
- Knoflook 1 à 2 teentjes
- Paprikapoeder 1 tl
- Peper, een beetje
- Zout, klein beetje
Het bereiden:
- Snij de biefstuk in reepjes
- Doe het vlees in een kom
- Pers de knoflook
- Doe alle overige ingrediënten voor de marinade bij de biefstukreepjes
- Alles goed mengen
- Zet de biefstukreepjes minstens een half uur weg (als het kan nog langer)
Altijd de perfecte rijst op tafel
Gebruik jij al een rijstkoker? Toen ik eenmaal was overgestapt van gewone pan naar rijstkoker snapte ik niet waarom ik er niet eerder een had gekocht. Met een rijstkoker zet je in een handomdraai een perfecte pan rijst op tafel. Nooit meer een pan die overkookt. Door middel van de droogkookbeveiliging en de anti-aanbaklaag ben je altijd zeker van een uitstekend resultaat. Mede door de warmhoudfunctie van de ‘rice cooker’ is het mogelijk om de rijst ook later smaakvol te serveren.
En nu de rest!
- kook de rijst in een rijstkoker
- was de paprika en de rode peper en maak ze schoon
- was en borstel de paddenstoelen
- was de bimi
- roerbak de groente lichtjes
- bak de biefstukreepjes kort op hoog vuur aan beide kanten aan
- doe nu de groenten en de verse peper erbij
- voeg 250ml water toe
- en nog 1 el sojasaus en 1 el oestersaus
- laat alles zo’n 15 min door sudderen
Tip! En beste mensen, koop alsjeblieft de Biologische soja- en oestersaus. De niet-biologische bevatten in de meeste gevallen het beruchte E621. Ook wel genoemd Mono Sodium Glutamaat of MSG. Er is van dit E-nr inmiddels wel bekend dat dit een heel schadelijke smaakversterker is. Is dit nieuw voor je? Spit het internet eens goed door, het zal je verbazen!
En, is het lekker of lekker?