Mashed potatoes.. Heerlijk, maar voor mij even een no-go ☹
Mijn goed gelukte vervanger hiervoor is ‘mashed cauliflower’ oftewel bloemkoolpuree.
Nog een paar weekjes te gaan voordat het zover is.. de sap cup natuurlijk. Ik voel me nog behoorlijk fit en energiek. Waarschijnlijk omdat ik bergen groenten eet. Hoezo alleen rijst-kip-broccoli tijdens de wedstrijdvoorbereiding? Not for me..
Waar ben ik toch aan begonnen…
Ik vraag veel van mijn lichaam en natuurlijk voel ik dat. Mijn spieren zijn dag en nacht bezig om te herstellen en te groeien. ’s Avonds sleep ik mijn vermoeide lichaam met moeite naar boven. En ‘s ochtend denk ik bij mezelf ‘waar ben ik toch aan begonnen’…
Geen extra rust voor mij..
De meeste atleten plannen tijdens de laatste paar weken voor een fitness- bodybuilding wedstrijd wat vrije tijd in. Om zo je lichaam wat extra rust te geven. Je lage vetpercentage in combinatie met het trainen én diëten gaat uiteindelijk toch zijn tol eisen.
Wat doe ik, ik ga tijdens de wedstrijdvoorbereiding gewoon mijn keuken verbouwen. Lekker handig!! NOT!! Nooit doen, heel frustrerend. Ik heb het alleen maar nog drukker! Mocht er nog een volgende wedstrijd komen, plan ik het allemaal wat anders in.
Dat ik nog genoeg energie heb, komt omdat ik veel verse en zoveel mogelijk biologische groenten eet. Het voedsel wat in deze fase van de wedstrijdvoorbereiding nog gegeten mag worden is misschien beperkt. Maar groente (behalve peulvruchten) mag nog steeds en veel zelfs!! Ik probeer zoveel mogelijk te variëren met groenten. Koolsoorten, spinazie, paksoi, tomaten, paprika’s, uien, kiemgroenten, verse kruiden etc etc. Om eventuele tekorten aan te vullen neem ik dagelijks een paar supplementen, maar ik denk dat het altijd het beste is om vitaminen en mineralen uit je voeding te halen.
Als je veel van je lichaam vraagt moet je er goed voor zorgen, anders pleeg je roofbouw.
Omdat aardappelpuree er voor mij voorlopig niet inzit heb ik een leuke variant verzonnen namelijk bloemkool puree. Bloemkool is gezond en een goede vervanger voor de aardappel. ‘Who needs carbs when you can have my mashed cauliflower’
Eet de bloemkoolpuree met een lekker stukje vlees of (in mijn geval) vis.
Aanrader! Eet deze maaltijd met gepofte knoflook en ui uit de oven, heerlijk! Mmmhhhh
Wat heb je allemaal nodig
Bloemkoolpuree, de allerbeste
- Bloemkool
- Knoflook
- Olijfolie
- Keltisch zout evt
- Kruiden, verse naar keuze
Bereidingswijze
- Was de bloemkool
- Snij de bloemkoolroosjes van de stronk af
- Kook de bloemkool
- Giet af
- Doe de bloemkool in de keukenmachine en maal fijn
- Neem een schone theedoek en vouw open
- Doe de vermalen bloemkool hierin
- Vouw de theedoek dicht
- Draai rond tot dat bijna alle groentevocht eruit is
- Meng de verse kruiden door de bloemkoolpuree en voeg evt wat Keltisch zout toe