Gezonde Caesar salade zonder vettige dressing
Je hebt vast wel eens een Caesar salade gegeten. Zo’n lekkere salade met heel veel mayo. Tja, die eten we dus niet meer.. Tenminste die mayo niet. Laat ik daar dan een perfecte vervanging voor gevonden hebben. Een heerlijke Caesar salade maar net ff anders.
Wat is dan de plaatsvervanger voor de romige mayonaise denk je waarschijnlijk? Je raad het nooit…
Avocado!! De Avocado is met zijn neutrale smaak net zo multifunctioneel als de courgette. De avocado zorgt ervoor dat een gerecht lekker romig word. Mmmmhhhhh ?
No carbs..
Yep! Dit gerecht is koolhydraatvrij. Maar voor de sporters die koolhydraten wel moeten eten heb ik Homemade Croutons gemaakt.
wat heb je allemaal nodig om deze caesar salade te maken
- staafmixer
- koekenpan
- oven
- De boodschappen die je in huis moet halen zijn:
- Romain sla
- Kipfilet 400 gram
- Eieren
Voor de kipmarinade
- Bio wijnazijn 2 el
- Olijfolie 2 el
- Bio sojasaus 2 el
- Kerrie kruiden (genoeg om beide kanten goed te bedekken)
- Peper
- Zout
Voor de dressing zonder mayo
- Avocado 1
- Citroen ½
- Basilicum, 10 blaadjes vers
- Kwark of Griekse yoghurt 2 el
- Ansjovis uit blik (klein blikje)
- Olijfolie, koudgeperst 2 el
- Peper
- Zout
Voor de croutons heb je nodig
- Brood, hier kun je goed oud brood voor gebruiken (hoef je deze ook niet weg te gooien!)
- Olijfolie, extra vierge
- Peper
- Zout
- Evt wat kruiden
Het maken van de Caesar salade stap voor stap..
De kip
- Zoals altijd beginnen we met het schoonmaken en marineren van de kip.
- Laat de marinade zo lang mogelijk intrekken, het liefst heel de dag
- Bak de kip in de koekenpan, of zonder vet in de contactgrill
- Laat de kip afkoelen en snij in stukken
De Home-made Croutons
- Verwarm de oven voor op 180 graden
- Bekleed je bakplaat met bakpapier
- Snijd het brood in blokjes
- Gooi een scheutje olie over het brood en het peper, zout en evt de kruiden
- Bak af in 15-20 minuutjes
En verder…
- Kook de eieren
- Was de sla en laat goed uitlekken
En dan nu de overheerlijke gezonde Caesar dressing
- Pers een halve citroen uit
- Pluk zo’n 10 blaadjes verse basilicum
- Doe alle ingrediënten voor de dressing (behalve het zout) bij elkaar in de staafmixer
- Vind je ansjovis misschien wat te overheersend of te zout? Gooi dan niet meteen het hele blikje door de dressing.. Maar beetje bij beetje.
- Mix tot je een mooie gladde dressing hebt
- Voeg nu evt naar smaak nog wat zout toe
- Doe de sla met de dressing in een bak met een deksel, en schudden maar!!
- Versier de salade met de eieren de kip en de croutons
Alsjeblieft, een heerlijke Ceasar salade. Zonder die vettige mayo dressing. Ik wed dat je het niet eens mist. Veel lekkerder zo toch?