Chickennuggets, chickenstrips, kipnuggets .. hoe je ze ook wil noemen ..Maar dan gezond!
Heb je zin om te snacken? Of zitten de kids om de de Mac te zeuren? Die van mij doen dat niet, ze weten dat we daar toch niet naartoe gaan? Al die troep die aan hun ‘eetbare-producten’ (ik kan het niet eens eten noemen) worden toegevoegd heeft niks meer met voedsel te maken. Ik ben daar al jaren niet meer geweest. En zult me daar ook nooit meer vinden. Er is niks mis met een lekker patatje en een hamburger of wat kipnuggets, maar maak ze dan lekker zelf. Kost iets meer moeite, maar dan heb je ook wat. Ken je dat gevoel waar iedereen over zeurt nadat ze gezondigd hebben bij de Mac? Dat gevoel heb je dan niet. Maak verse frietjes van een goede aardappel en koop goed biologisch vlees, zo krijg jij minder ‘troep’ binnen en heeft het ‘beest’ een beter leven gehad. Zo weet je tenminste wat je eet!
Deze chickenstrips zijn goedgekeurd door de kids. Er is geen betere graadmeter dan kids. Als de kids smullen, dan weet je dat ze echt lekker zijn!!
Wat eten we erbij?
Deze gepaneerde chickenstrips zijn heerlijk bij bij gepofte aardappel uit de oven met winterse groenten. Liever een frisse salade? Salade past uiteraard bij iedere maaltijd!
Hoe maken we deze chickenstrips
Allereerst de boodschappen
Ingrediënten
- Kipfilet 500 gr
- Ei 2x
- Kokosrasp
- Kokosmeel
- Chilivlokken (optioneel)
- Peper
- Zout
- Kokosvet
Het bereiden
- Maak de kipfilets goed schoon
- Snij ze in smalle ‘strips’ (wil je Nuggets maken, snij dan kleinere stukken)
- Bedek de kipstuks aan beide kanten met evt. de chilivlokken, peper & zout
- Zet 3 schalen neer met de kokosbloem, kokosrasp en de geklutste eieren
- Haal de kip door de kokosbloem, daarna door het geklutste ei en als laatste door de kokosrasp
- Smelt het kokosvet in de pan en bak de chickenstrips tot ze mooi bruin zijn
- Serveer met een gepofte aardappel en een frisse salade
Eet Smakelijk!