Dit is mijn Transformatie maaltijd 2.
Courghetti met wortel, shiitake avocado tomaat en wilde zalm. Nieuwsgierig naar het recept?

Hée, moet dat geen spaghetti zijn? Nee spaghetti eet ik eigenlijk niet meer, daar krijg ik zo’n opgeblazen gevoel van. Maar ik miste de structuur wel, die gezellige slierten zien er altijd zo leuk uit op je bord.

Ik was een beetje op zoek gegaan naar groentesnijders, en dan vooral een waar je slierten meer kan maken. Toen ik las over spirelli heb ik er meteen een aangeschaft.
Wat is een spirelli?
Een heel handig, klein apparaatje waar je van die leuke spaghetti/bami slierten mee kan maken. Maar dan van groenten!!
Hoe leuk kan het zijn! De spirelli is klein en dus gemakkelijk op te bergen. omdat het apparaatje van RVS gemaakt is, kan het dus gewoon in de vaatwasser. Lekker makkelijk toch! Ik ben er echt super blij mee.

Omdat ik nogal dol ben op courgette (ze zijn zo multifunctioneel). Heb ik deze als eerste gebruikt om er groenteslierten van te maken.

Mijn Transformatie maaltijd 2

Courghetti met wilde zalm

Wat moet je in huis halen?

  • Zalm, het liefst wilde Biologisch
  • Courgette
  • Wortel
  • Shiitake
  • Knoflook
  • Tomaat
  • Avocado
  • Lichte sojasaus
  • Verse peper (eventueel)
  • Olijfolie
  • Peper & zout (maar dat heb je vast wel in huis!)
  • en een spirelli om de sliertjes te maken

Courghetti met een Aziatisch tintje 😉

  1. Haal de wortel en courgette door de spirelli heen
  2. Shiitake even opbakken
  3. Olie en knoflook even fruiten
  4. Doe de slierten wortel en courgette erbij
  5. Een klein scheutje lichte sojasaus erbij en eventueel een pepertje
  6. De shiitake erbij
  7. Bak de wilde zalm rosé
  8. Versier de maaltijd met wat blokjes tomaat en avocado

Dit is een maaltijd zonder koolhydraten, wil je deze er toch bij?
Neem dan wat bruine Basmati rijst of Quinoa.

 

Groetjes Jaime