Bij elke slok frisdrank krijg je ongemerkt vele lege calorieën en suikers binnen. Je kunt dan overstappen op fris zonder suiker maar daar geloof ik niet in. De suikers zijn dan vervangen door zoetstoffen en andere chemicaliën die meer slecht dan goed doen. Hierdoor krijgen onze hersens verkeerde signalen binnen en raakt ons lichaam uit balans waardoor je alsnog in gewicht aankomt. Laat de frisdrank dus staan!!

Je kunt beter vruchtensap drinken, mits het 100% puur sap is. Vruchtensap bevat wel wat calorieën en fruitsuikers, maar ook gezonde stoffen die goed zijn voor ons lichaam. Maak je fruitsapje zelf, zo ben je er zeker van dat er niks aan is toegevoegd.

Wil je het echt goed doen.. drink dan groentesap. Groentesap is goed voor ons en zit veel lager in calorieën dan fruitsap.
Vind je dit te heftig, begin dan beetje bij beetje groentesap aan je fruitsap toe te voegen. Je gaat er vanzelf aan wennen.

Water is natuurlijk het allerbeste, water zuivert en spoelt ons schoon. Drink een paar glazen water voor je maaltijd, en je zit sneller vol.

Een goede maaltijdvervanger..maak een smoothie. Vult goed en is heerlijk. Maak een smoothie met minimaal 1/3 met groente en 2/3 fruit. Probeer uiteindelijk de verhoudingen om te draaien. Maak je smoothie altijd vers om maximaal te profiteren van de vitamines en mineralen die erin zitten.

Wil je een drankje voor na het sporten, neem dan vooral niet zo’n lichtgevend drankje uit de sportschool. Heb je je net in het zweet gewerkt om de kilo’s eraf te krijgen. Zo snel drink je ze er weer aan! Drink gewoon water tijdens het sporten. Om alle verloren mineralen door het uitzweten weer aan te vullen kun je 100% natuurlijke kokoswater drinken of mijn recept voor een heerlijk sportdrankje.

Kun je je ogen niet meer openhouden en moet je toch nog even door. Drink dan vooral niet zo’n energie-houdend drankje bomvol zoetstoffen en suikers, maar drink gewoon ouderwets een sterke bak zwarte koffie (of twee)!

Nu we het over koffie hebben, drink je geregeld koffie? Laat je dan niet verleiden tot koffie met een smaakje erin. Deze smaakjes zijn niets anders dan een soort van suikersiroop.

Proost, op jullie gezondheid 🙂

xxjamie1