Ik hou van gamba’s. Maar als ik ze in een restaurant bestel en ze zijn taai, droog of er zit geen smaak aan.. Dan zakt daar werkelijk m’n broek van af.. zo moeilijk is het toch niet om deze zeevruchten lekker klaar te maken.
Gamba’s om je vingers bij op te eten!
Ok ze zijn super lekker. Ik bedoel ze kunnen super lekker zijn. Als ze lekker gemarineerd en niet doorbakken zijn. Heb jij moeite om jouw gamba’s precies goed te krijgen? Vandaag geef ik jullie mijn recept voor de best gemarineerde gamba’s ever!!
Wat heb je nodig om deze tè lekkere gamba’s te maken..
- schaal
- knoflookpers
- koekenpan
ingrediënten
- olijfolie 50 ml
- sojasaus biologisch 4 el
- citroensap van ¼ citroen
- gember, klein stukje van ongeveer 1 cm
- knoflook 1 teen
- paprikapoeder 1 tl
- zout 1½ tl
- peper
- cayennepeper (als je van pittig houd)
- en gamba’s natuurlijk
Begin met het maken van de marinade
Hiervoor gebruik ik een measure & shake dressing maker. Deze zijn te koop bij de Blokker en super handig. Hier kun je gemakkelijk de hoeveelheden aflezen dop erop en shaken maar. Als je deze niet hebt.. ieder ander potje of schaaltje is ook prima. Zolang er maar een deksel op zit.
- Meng alle vloeibare ingrediënten,
- Voeg daarna het paprikapoeder, zout en wat peper toe.
- Hou je van spicy dan kun je nog cayennepeper toevoegen.
- Haal het stukje gember en de knoflook door de knoflookpers en doe dit bij de marinade.
- Dop op de dressing maker en shaken maar.
Doe de gamba’s met de marinade in een schaal en laat deze de hele dag intrekken. Zo krijg je de aller lekkerste gamba’s en blijven ze lekker mals.