Als het mooi weer is. Als het dat tenminste ooit weer wordt..Heb ik geen echt zin in een warme hap. Niet om het klaar te maken, maar ook niet om te eten. Hooguit een soepje. Maar het allerliefst heb ik een lekkere een salade. En vandaag is dat een geitenkaas salade.

Deze geitenkaas salade is een ware smaakexplosie. De peer, rode biet en het Balsamico azijn maakt de salade wat zoetig. De geitenkaas zorgt weer voor een hartige smaak. De verse basilicum en munt geeft het geheel een frisse twist. Heb je trek in zoetigheid? Dan is deze salade zeker een aanrader. Het is weliswaar geen stuk chocolade maar de trek in zoetigheid gaat zeker verdwijnen.

Let op bij het kopen van Balsamico azijn dat er geen suiker aan is toegevoegd!!

Als jij eet, proef je dan goed? Ik bedoel écht proeven.. Kauw je lang genoeg om al die verschillende smaken te kunnen proeven? Verschillende smaken, verschillende structuren… Hard zacht, pittig zoet..

Wist je dat wanneer je tijdens het eten tv kijkt, niet goed proeft. Je ‘ervaart’ het eten niet. Je bent er niet ‘bewust’ mee bezig en geniet er dus ook niet echt van. Hierdoor eet je langer door. Je eet eet meer dan wanneer je met je bord aan tafel zit. Probeer eens echt te genieten van je maaltijd. Geen haast, geen tv.. Alleen jij, je bord eten, leuk gezelschap en misschien een muziekje op de achtergrond.

In bijna al mijn recepten kun je zelf bepalen hoeveel eiwitten of koolhydraten je toevoegt. Lekker makkelijk als je op dieet bent. Bij een salade kun je dan als koolhydraatbron wat brood toevoegen. Kies dan voor volkoren, spelt of desem (het liefst) van de bakker. Eet je geen brood? Een goed toe te passen koolhydraatbron is quinoa. Door de neutrale smaak is deze vaak goed te combineren.

Salade van Rode Biet, Geitenkaas en Peer

Wat heb je allemaal nodig

 • Rode biet, halve
 • Peer, rijpe
 • Rucola
 • Groene aspergetips
 • Geitenkaas
 • Walnoten
 • Olijfolie
 • Balsamico azijn
 • Basilicum, vers
 • Munt, verse
 • Contactgrill

De contactgrill heb je nodig om de aspergetips te grillen. Waarom niet in een pan denk je misschien.. In een grill hoef je geen boter of vet te gebruiken. En soms staat mijn fornuis zo vol (ik heb ook maar 5 pitten 😜) dat er geen ruimte meer is voor nog een pan!!

Bereiden van de Geitenkaas Salade en Rode Biet

 1. Rooster de groene aspergetips in een contactgril. Niet te lang dan worden ze te slap.
 2. Schil de rode biet en snij in stukken. Omdat bieten nogal hard zijn snij ik ze het liefst in wat dunnere plakjes.
 3. Schil en ontpit de peer. Snij deze in gewenste stukken.
 4. Meng de rucola, aspergetips en stukje biet met een klein beetje olijfolie (van goede kwaliteit) en wat balsamico.
 5. Doe de verse basilicum en verse munt erbij
 6. Goed mengen
 7. Voeg de peer en geitenkaas toe
 8. Als garnering wat walnoten of pijnboompitjes bovenop

Laat nu de zon maar komen😎

 

Groetjes Jaime