• +31 6 140 247 46
  • jaime@dailyjaime.com
  • Mon - Fri: 9:00 - 18:00

Gevulde pompoen

19 December 2016

Leuk!! Je krijgt gasten te eten.. alleen is het vaak moeilijk om aan iedereen zijn of haar wensen te voldoen. De een is vegetariër, de ander mag geen gluten. Een moeilijke taak voor de gastvrouw … Hoe lossen we dit op? ?
Simpel!! Mijn gevulde pompoen is een gerecht voor iedereen, gemakkelijk aan te passen naar ieders wensen. En het ziet er nog leuk uit ook?

Koken, mijn hobby mijn passie

Ik vind het heerlijk om te koken. Lekker een beetje kokkerellen om te relaxen, muziekje (en het liefst een wijntje) erbij en alle zorgen verdwijnen als sneeuw voor de zon. Toch kook ik niet meer zo uitgebreid als vroeger… Met 3 kids heb ik gewoon niet meer de tijd om uren in de keuken te staan. En ik weet niet hoe het bij jullie zit, maar in ons gezin heeft iedereen andere eetwensen. De een lust dit niet, de andere dat weer niet. Pfffff heel vermoeiend! Een paar jaar geleden was ik nog zo gek om voor iedereen apart een potje te koken. Misschien heb ik ze wel iets te veel verwend.. Leer het ze nu maar eens af. Gewoon ‘cold turkey’.. Vanaf nu is er wat er is. Wat er op tafel staat is voor iedereen en anders eet je maar niks… Mijn moederhart heeft hier nog wel eens problemen mee, maar ik laat me niet kennen. Gewoon ff doorzetten…en over een tijdje lusten de kids alles.. tenminste dat hoop ik!

Gevulde pompoen geschikt voor iedereen

Mijn gevulde pompoenen zijn geschikt voor bijna iedereen (tenzij je echt geen groenten eet). Ik maak de vegetarische variant. Eet je wel vlees, voeg dan wat gehakt aan het couscousmengsel toe. Volg je een glutenvrij dieet, vervang dan de couscous door quinoa.

Wat heb je allemaal nodig?

  • Pompoen
  • Tomaten 2x
  • Sjalot 2x
  • Knoflook 1
  • Couscous, gekookt
  • Kikkererwten
  • Kidneybonen
  • Geraspte kaas
  • Koriander, verse
  • Komijnpoeder
  • Paprikapoeder
  • Peper
  • Zout
  • Olijfolie

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 175 Gr
  2. Halveer en ontpit de pompoen
  3. Leg een vel bakpapier op de bakplaat
  4. Leg de gehalveerde pompoen op de bakplaat en smeer in met olijfolie
  5. Bak de pompoen zo’n 25-30 min in de oven
  6. Laat de pompoen een beetje afkoelen en haal dan een gedeelte van het vruchtvlees eruit
  7. Hak de sjalotjes en knoflook fijn
  8. Maak de tomaten schoon en snij in blokjes
  9. Verhit een pan met wat olijfolie
  10. Fruit hierin de fijngesneden sjalotjes en de knoflook
  11. Voeg de tomatenblokjes toe
  12. Bak even door
  13. Voeg de couscous, kikkererwten, kidneybonen en het vruchtvlees van de pompoen toe
  14. Roer alles goed door
  15. Voeg naar smaak de kruiden (behalve de verse koriander) toe
  16. Vul de pompoen met het couscous mengsel
  17. Strooi de geraspte kaas over de gevulde pompoen
  18. Verwarm de oven weer voor op 175 Graden
  19. Bak de gevulde pompoenen af in zo’n 10 minuten

Groetjes Jaime

Health Tips
Jaime Wilson

Waarom val ik niet meer af?

Je wil wat gewicht kwijt. Dus je gaat op dieet en bent dagelijks in de sportschool te vinden?. Alles gaat volgens plan.. je verliest gewicht

Read More »
Health Tips
Jaime Wilson

Overgewicht bij kinderen

Tegenwoordig zie je helaas steeds meer kinderen met overgewicht. Zo erg en niet nodig.. in sommige gevallen zelfs (klinkt misschien hard) kindermishandeling! Overgewicht bij kinderen

Read More »
Health Tips
Jaime Wilson

vezelrijk eten, doe jij het al?

Bij vezels denken de meeste mensen aan volkoren.  Bruin brood, en als je een echte gezondheidsfreak bent, ook volkoren pasta en zilvervliesrijst. Toch is juist

Read More »

Join Our Facebook

LET'S GET IN TOUCH!

Contact us with any question We are here to help

WHATSAPP

+31 6 140 247 46

SEND EMAIL

jaime@dailyjaime.com

VISIT US

Eindhoven, NB

FOLLOW OUR SOCIAL CHANNELS

We are socialy active, follow us

Copyright 2018 © DAILY JAIME