Leuk!! Je krijgt gasten te eten.. alleen is het vaak moeilijk om aan iedereen zijn of haar wensen te voldoen. De een is vegetariër, de ander mag geen gluten. Een moeilijke taak voor de gastvrouw … Hoe lossen we dit op? ?
Simpel!! Mijn gevulde pompoen is een gerecht voor iedereen, gemakkelijk aan te passen naar ieders wensen. En het ziet er nog leuk uit ook?
Koken, mijn hobby mijn passie
Ik vind het heerlijk om te koken. Lekker een beetje kokkerellen om te relaxen, muziekje (en het liefst een wijntje) erbij en alle zorgen verdwijnen als sneeuw voor de zon. Toch kook ik niet meer zo uitgebreid als vroeger… Met 3 kids heb ik gewoon niet meer de tijd om uren in de keuken te staan. En ik weet niet hoe het bij jullie zit, maar in ons gezin heeft iedereen andere eetwensen. De een lust dit niet, de andere dat weer niet. Pfffff heel vermoeiend! Een paar jaar geleden was ik nog zo gek om voor iedereen apart een potje te koken. Misschien heb ik ze wel iets te veel verwend.. Leer het ze nu maar eens af. Gewoon ‘cold turkey’.. Vanaf nu is er wat er is. Wat er op tafel staat is voor iedereen en anders eet je maar niks… Mijn moederhart heeft hier nog wel eens problemen mee, maar ik laat me niet kennen. Gewoon ff doorzetten…en over een tijdje lusten de kids alles.. tenminste dat hoop ik!
Gevulde pompoen geschikt voor iedereen
Mijn gevulde pompoenen zijn geschikt voor bijna iedereen (tenzij je echt geen groenten eet). Ik maak de vegetarische variant. Eet je wel vlees, voeg dan wat gehakt aan het couscousmengsel toe. Volg je een glutenvrij dieet, vervang dan de couscous door quinoa.
Wat heb je allemaal nodig?
- Pompoen
- Tomaten 2x
- Sjalot 2x
- Knoflook 1
- Couscous, gekookt
- Kikkererwten
- Kidneybonen
- Geraspte kaas
- Koriander, verse
- Komijnpoeder
- Paprikapoeder
- Peper
- Zout
- Olijfolie
Bereidingswijze
- Verwarm de oven voor op 175 Gr
- Halveer en ontpit de pompoen
- Leg een vel bakpapier op de bakplaat
- Leg de gehalveerde pompoen op de bakplaat en smeer in met olijfolie
- Bak de pompoen zo’n 25-30 min in de oven
- Laat de pompoen een beetje afkoelen en haal dan een gedeelte van het vruchtvlees eruit
- Hak de sjalotjes en knoflook fijn
- Maak de tomaten schoon en snij in blokjes
- Verhit een pan met wat olijfolie
- Fruit hierin de fijngesneden sjalotjes en de knoflook
- Voeg de tomatenblokjes toe
- Bak even door
- Voeg de couscous, kikkererwten, kidneybonen en het vruchtvlees van de pompoen toe
- Roer alles goed door
- Voeg naar smaak de kruiden (behalve de verse koriander) toe
- Vul de pompoen met het couscous mengsel
- Strooi de geraspte kaas over de gevulde pompoen
- Verwarm de oven weer voor op 175 Graden
- Bak de gevulde pompoenen af in zo’n 10 minuten