Je hebt niet veel geld te besteden, maar je wil wel ‘Gezond eten’. Ik hoor mensen regelmatig zeggen, dat gezond eten te duur is. Die natuurwinkels zijn zo duur. Je wil wel maar kan het je niet veroorloven.
Ik denk dat het in veel gevallen wel kan, het is maar hoe je met je geld omgaat. Daarom heb ik een paar gouden tips om je geld beter te besteden. Bovendien, gezond eten staat toch boven alles?

Gezond eten met weinig geld. Ja het kán!

Mijn gouden Tips om gezond te kunnen eten met weinig geld.

 • Maak een boodschappenlijstje.
  En haal dan alleen wat er op het lijstje staat ☺
 • Schrap de ongezonde dingen uit je menu
  Als je dan toch zo graag gezond wil eten, kun je maar beter de ongezonde snacks, het ‘junkfood’ laten liggen. Vaak zijn deze producten zwaar overprijst.
 • Kook zelf
  Als ik om mij heen kijk, halen de meeste gezinnenregelmatig af of laten minstens 1x in de week eten bezorgen. Het is natuurlijk veel goedkoper als je alles zelf maakt. Daarom dus geen afhaal- of bezorgfood meer.
 • Stop met andere ongezonde gewoonten
  Stop met roken of te veel alcohol drinken. Als je dan toch zo gezond bezig bent, pak dan ook je andere ‘unhealthy habbits’ aan. Scheelt je meteen een hoop geld.
 • Koop groot in
  Wat ook veel scheelt is als je groot inkoopt, daarmee hoef je niet voor het komende jaar voorzien te zijn. Maar grootverpakkingen zijn altijd voordeliger.
 • Ga voor de aanbiedingen
  Mensen denken altijd dat natuurwinkels zo duur zijn. Maar ook deze winkels hebben aanbiedingen. Koop de aanbiedingen en pas je week menu hierop aan.
 • Lunchen op kantoor LINK!!
  Ga nou eens een keer geen broodje halen in de pauze maar neem je eigen lunch mee. Eigen eten is meestal gezonder én beter voor de portemonnee.
 • Prioriteiten stellen
  Stel prioriteiten. Want waar een wil is.. Is een weg. En daarmee bedoel ik.. Heb je echt geen budget voor de gezonde boodschappen. Of vind jij het toch belangrijker om iedere maand net iets te veel geld aan kleding uit te geven. Stel prioriteiten. Kijk wat jij echt belangrijk vind om jouw geld aan uit te geven.

Groetjes Jaime