Dit was het dan, onze mooie zomer. We mogen niet klagen, en hebben de laatste weken toch kunnen genieten van een heerlijke nazomer. En omdat het nog niet helemaal voorbij is, heb ik speciaal voor deze voorlopig laatste lekkere zomerdagen een toepasselijk gerecht: Easy to make wraps van ijsbergsla. Omdat het nog kan!
Een krop sla, dat het nog bestaat. Koop jij het nog wel eens, een hele krop sla? Voortaan is alles voorgesneden én voorgewassen. Ik ben niet zo van het gemaksvoedsel. Maar gesneden sla is toch wel erg handig.
Deze keer gebruiken we geen gesneden sla maar de krop variant. Zodat we deze hele bladeren mooi kunnen vullen met vis, vlees, eieren en groenten naar keuze.
Een gerecht voor ieder wat wils
Om dit gerecht veel smaak te geven kies ik voor groenten met een uitgesproken smaak. Zoals bijvoorbeeld zeekraal (verkrijgbaar bij EkoPlaza) wat lekker zoutig is, of lekker pittige kiemgroenten wat ook meteen super gezond is. Natuurlijk kun je hier weer je eigen draai aan geven, en met ingrediënten naar jouw keuze de ijsbergsla vullen.
Het leuke aan dit gerecht is dat je heel gemakkelijk je koolhydraten en eiwitjes kan afwegen. Superhandig!
Dit is mijn variatie op deze heerlijke gezond zomer snacks
Je hebt nodig
• Ijsbergsla, een krop
• Paprika
• Zoete aardappel
• Quinoa
• Kiemgroenten
• Zeekraal
• Bieslook
• Scholfilet
• Zalm
• Kipfilet
Maak mooie verschillende gevulde bladeren, voor ieder wat wils!
Bereidingswijze
1. Haal de kropsla voorzichtig los
2. Was de bladeren en laat goed uitlekken
3. Bereid de zoete aardappel. Je kunt ze koken of in de oven poffen. Ik geef de voorkeur aan de oven, voor meer smaak.
4. Kook de quinoa
5. Was en snijd alle groenten
6. Kruid en bak de vis en kip
7. Maak lekkere combinaties
8. En nu .. oprollen en eten maar!!