Kip curry is een heerlijk kruidig gerecht. De kruiden die erin zitten zijn niet alleen lekker, maar ook super gezond!! Laat de kruiden lekker lang intrekken en je hebt een super smaakvol en mals kipgerecht. Je kunt curry net zo pittig of kruidig maken als je zelf wilt. Kip curry is heerlijk met rijst maar ook goed te combineren met zoete aardappel.
Dit is mijn recept voor kip curry
Je hebt nodig:
- kippenborstfilet ongeveer 500 gram
Voor de marinade heb je nodig:
- gember stukje
- knoflook 1 à 2 teentjes
- paprikapoeder 2 tl
- kerriepoeder 2 tl
- komijnpoeder 1 tl
- curcuma 2tl
- peper
- zout 1 kleine tl
- azijn 1 el
- olie 3 el
- sojasaus 2 el
laat de kip hier een paar uur (of een hele dag) in marineren
en voor de saus
- uien 2
- knoflook 2 teentjes
- gember een klein stukje
- blik gepelde biologische tomaten van 400 gram
- kerriepoeder 1 á 2 tl
- paprikapoeder 1 á 2 tl
- gula djawa/palmsuiker 1 tl
- kokosmelk 1 klein pakje
- sojasaus 1 scheutje
- optioneel cayennepeper
overige
- aluminium folie
Maak eerst de marinade
- haal de knoflook en de gember door de knoflookpers en vermeng alle ingrediënten
- maak de kipfilets schoon mocht dat nodig zijn
- smeer de kip goed in met de marinade en laat een paar uur in de koelkast staan, zodat alle kruiden goed kunnen intrekken
- ff wachten..
- haal de kip uit de koelkast
- smelt wat kokosvet in een braadpan en
bak de kip aan beide kanten op hoog vuur - als beide kanten dicht zijn geschroeid, zet dan het vuur laag en laat nog een paar minuutjes doorbakken
- haal de kip uit de pan en laat ze rusten dek af met aluminium folie
Nu gaan we de saus maken
Tip! Maak de saus in dezelfde pan waar je ook de kip in hebt gebakken, en maak deze vooral niet schoon! Deze smaken hebben we nodig om een heerlijke saus te maken.
- snijd de ui in blokjes en fruit deze
- haal de gember en knoflook door de pers en doe deze bij de ui
- laat alles op laag vuur staan
- doe de gepelde tomaat en 1 el sojasaus erbij
- laat nog even door pruttelen zodat je een lekkere saus krijgt
- voeg als laatste de kokosnoot crème naar smaak toe
- laat nog een paar minuutjes doorkoken om de saus dikker te laten worden
Vind je het allemaal te veel werk? Het is wel wat werk dat klopt!! Maar af en toe is het wel leuk om iets speciaals te maken en lekker een beetje te kokkerellen. Bovendien, my kids Love It!
Het is niet een gerecht wat ik dagelijks zou maken, maar het is zeker de moeite waard om een keer te proberen.