Heb jij al een beetje dat kerstgevoel? Om je alvast een beetje op ideeën te brengen maak ik vandaag heerlijk gevulde kipfilet. Dit leuke en makkelijk te bereiden recept is klaar in een handomdraai.
Het leuke aan gevulde kipfilet is dat je eindeloos kan variëren met de vulling. Probeer & experimenteer. Zo kom je achter de beste combinaties. Door lekker te kokkerellen en gewoon uitproberen. Ze smaken heerlijk en zien er leuk uit.
Hoe maken we deze gevulde kipfilets
- Koop een paar mooie kippenborstfilets.
- Maak ze eerst goed schoon, dat vind ik zelf altijd het allerbelangrijkste. Zo vies die pezen en achtergebleven stukjes bot! Haal de kipfilets zoveel mogelijk uit elkaar en sla ze plat met een vleeshamer.
Tip. Heb je geen vleeshamer? Geen probleem! Leg wat plastic folie over de filets en druk ze plat met de onderkant van een pan. - Smeer ze in met een laag roomkaas.
- Doe daar een laagje pesto overheen.
- Pluk wat verse blaadjes basilicum en verdeel ze over de filets.
- Snijd wat zongedroogde tomaatjes in kleine stukjes en verdeel ook deze over de kip.
- Je kan er eventueel ook nog wat gebroken walnoten overheen kunnen doen.
- En als je het nodig vind eventueel nog wat peper & zout.
Doe niet tè enthousiast met het beleggen van de filets, ze moeten nog wel dicht gerold worden 😉
Zelf laat ik het liefst de kruiden een aantal uur intrekken voor meer smaak.
Ik bak vandaag de kip in zelfgemaakte knoflook boter, maar je kunt ook gewone roomboter gebruiken.
Doe de opgerolde filets voorzichtig in de pan en bak rondom een mooie bruine korst.
Blijven de rollen niet niet dicht, steek er dan wat prikkers in!
Bak de buitenkant mooi bruin en doe de kippetjes in een ovenschaal.
Bak de gevulde kipfilets af in een op 160 graden voorverwarmde oven in zo’n 15-20 min.