Deze linzenstoofpot gemaakt van bruine linzen is een heerlijke goed vullende maaltijd. Vol met kruiden die ziekte en verkoudheid tegengaan, die bijdragen aan een betere weerstand. De verwarmende kruiden die erin zitten maakt deze linzenstoofpot tot een perfecte maaltijd voor een koude dag. Als dat nog niet genoeg is.. Deze kruiden werken ook nog mee aan een snellere vetverbranding ☺
Dus doe je schort om en ga aan de slag!
Ingrediënten
Olijfolie, een scheutje
Ui , 1 niet te grote
Knoflook, 2 à 3 teentjes
Tijm, paar takjes
Paprikapoeder,1 tl
Komijnpoeder, 2 tl
Kerriepoeder, 1 tl
Kurkuma, 1 tl
Gember klein stukje
Blikje/ pot gepelde tomaten
Wortels, 2
Bruine linzen, geweekt ongeveer 3 kopjes
Groentebouillon, iets meer dan een halve liter
Optioneel
Zure room
Kaas, liefst cheddar
Bruine Basmati rijst
Tip: Let bij tomaten uit blik op, dat de tomaten niet zuur zijn. Dat kan wanneer de tomaten te vroeg geoogst en dus nog niet helemaal rijp zijn.. Hierdoor krijg je zure soep!
- Zet een grote soeppan met een scheutje olijfolie op het vuur
- Hak de ui in stukjes en fruit deze
- Haal de knoflookteentjes door de pers en voeg deze bij de ui
- Fruit deze mix even lekker door
- Doe de gepelde tomaten in de pan en roer alles goed door
- Haal het stukje gember door de pers
- Snij de wortels in stukken en voeg beide toe
- Doe iets meer dan een halve liter bouillon bij het mengsel
- Doe alle overige kruiden erbij, roer goed door
- Doe de linzen in de pan en laat nog even door pruttelen
- Voeg op smaak nog wat peper en zout toe
Hou je van pittig? Doe er een pepertje doorheen of wat Cayenne kruiden.
net wat extra’s
Wil je deze linzenstoofpot net iets extra’s geven schep er dan wat zure room, cheddar en wat bosui op.
Serveer met bruine basmati rijst.
Eet smakelijk!