Ben jij een ‘Veggie Lover’ of een ‘Health Freak’? Dan is dit hét recept voor jou! Nasi gemaakt van alleen maar groente met als basis bloemkool.
Koolhydraatarm
Wil jij een tijdje minder koolhydraten omdat je wil afvallen. Of doe je misschien (net als mij) mee aan een Fitness Challenge ?en mag je niet meer zoveel koolhydraten eten… Het fijne aan dit gerecht is dat je er wel koolhydraten aan kan toevoegen, maar het is zeker niet nodig.
Groenten, groenten en nog eens groenten..
Omdat we minder koolhydraten eten, hoeven we nog geen honger te lijden. We gaan gewoon over op de groenten. Heel veel groenten. Ben jij een vegetariër? Vervang dan de kip in dit recept voor wat gebakken eieren. Ook dit recept heeft weer een Oosters tintje. Net als mij ?
Mijn bloemkool Nasi recept
Je hebt allemaal nodig:
Voor de ‘groente’ nasi
- Bloemkool
- Knoflook 1 teentje
- Rode puntpaprika
- Lente ui 3 stuks
- Taugé
- Rode peper, verse (optioneel, als je van pittig houd)
- Kerriepoeder 1 tl
- Lichte sojasaus, biologisch
- Peper
- Zout
- kokosvet
Voor de kip
- Kipfilet 400 gram
- Knoflook 1 teentje
- Paprikapoeder 2 tl
- Olijfolie 3 el
- Wijnazijn 2 el
- Kerriepoeder 2 tl
- Peper
- Zout
Het bereiden..
Zoals altijd beginnen we met het marineren van de kip. Tenminste, als je geen vegetariër bent! Laat de marinade lekker lang intrekken, voor malse kip met veel smaak.
- Maak de kipfilets schoon
- Snij platte dunne plakken
- Pers de knoflook en meng alle ingrediënten goed
- Marineer hier de kip mee
- Laat het liefst heel de dag intrekken (of de avond van tevoren!)
- Bak de filets in een koekenpan
En nu de Bloemkoolnasi
- Verwijder de stukken bloemkool van de stronk
- Was de stukken en laat goed uitlekken
- Doe de bloemkool in de keukenmachine en maal deze totdat je een soort van kruimels hebt
- Verhit een klein beetje kokosvet in de wok/pan
- Pers de knoflook uit en fruit deze in de pan
- Snij de puntpaprika open en verwijder de zaadjes en snij in schijfjes
- Hak de lente ui fijn, was deze en laat even uitlekken
- Doe de puntpaprika, en lente ui in de pan en bak eventjes aan
- Doe nu de bloemkool kruimels erbij
- Nu de kerrie- en paprikapoeder, en een klein scheutje sojasaus erbij
- Even goed omroeren en goed opbakken
- Blijf er wel bijstaan zodat de bloemkool niet aanbakt
- Voeg peper en zout naar smaak toe
- Als de bloemkool er lekker gebakken uitziet is ie klaar
- Wil je de groente nasi wat pittig hebben? Voeg dan tijdens het bereiden wat rode peper toe
- Garneer de bloemkool-nasi met wat taugé, komkommer de kipfilets en eventueel een eitje
Selamat Makan!