Je bent gewaarschuwd!! Deze maaltijd  is zo lekker… Dat je vrienden en kennissen ook spontaan met je mee willen diëten. Vandaag gaan we noodles van quinoa mét overheerlijk gemarineerde gamba’s maken.

Ik hou van Indisch eten. Helaas bestaat een groot gedeelte van de meeste gerechten uit witte rijst en tarwe zoals bijvoorbeeld noodles. Niet super gezond dus.. daarom moeten wat kleine aanpassingen doen. Maar dat maakt het niet minder lekker. Misschien zelfs wel lekkerder.😋

Kleine veranderingen om het gezonder te maken..
De witte rijst vervang ik door bruine rijst. Zo eet je de onbewerkte hele korrel, veel gezonder dus.

Maar waar vervangen we de ouderwetse noodles dan door? Nou dat is simpel!! Tegenwoordig verkopen ze Noodles gemaakt van volkoren, spelt, quinoa, linzen etc. Je hoeft er niet eens voor naar een natuurwinkel. Zelfs de Toko wordt bewuster van gezond en biologisch eten. Ook bij de meeste AH winkels is er een groot assortiment aan gezonde producten. Keuze genoeg dus!!

Ieder lichaam reageert anders op voedsel. Je moet er zelf een beetje achter zien te komen wat voor jou wel of niet werkt. Gewoon uitproberen dus.
Tip! Hou in een dagboekje bij wat je eet.
Ik krijg van tarwe producten een heel opgeblazen gevoel en voel me er niet fitter door. Daarom vervang ik noodles door courghetti of noodles gemaakt van quinoa. Je kunt ook noodles van spelt of volkoren gebruiken.

welke boodschappen moet je in huis halen

  • Gamba’s
  • Noodles gemaakt van Quinoa
  • Bosui 3 stengels
  • Knoflook 2 teentjes
  • Kastanje champignons heel bakje
  • Paprika rood 1
  • Paprika oranje 1

en voor de gamba marinade

  • Olijfolie toe 3 á 4 el
  • Sojasaus ½ el
  • Paprikapoeder 2 tl
  • Chilipoeder, zoveel je durft 😛
  • Peper
  • Zout (niet te veel de sojasaus is ook al zout)
  • Knoflook, 1 teentje

noodles van quinoa met heerlijk gemarineerde gamba’s

Ik begin áltijd eerst met het maken van de marinade. Laat de marinade lekker lang intrekken, het liefst heel de dag. 

  1. Pers de knoflook uit en meng alle ingrediënten voor de marinade door elkaar
  2. Marineer de gamba’s en zet weg in een afgesloten bak
  3. Kook de noodles zoals op de verpakking staat, ik kook ze deze keer in bouillon voor meer smaak!
  4. Hierna afgieten en goed afspoelen met koud water (als je dit niet doet blijft het doorverwarmen en krijg je pap!)
  5. Was en snij alle groenten in stukjes
  6. Doe een klein beetje kokosvet in de wok en fruit de uitgeperste knoflook
  7. Doe de noodles erbij en bak deze even op
  8. Voeg nu alle verse groenten erbij
  9. Bak in een andere pan de gamba’s op, niet te lang anders worden ze taai
  10. Serveer het gerecht met de gamba’s bovenop

Vergeet niet te genieten van deze overheerlijke maaltijd!

 

Groetjes Jaime