Het begint weer beter weer te worden. Eindelijk!!

Lekker weer heeft voor en nadelen. Eigenlijk heel veel voordelen en maar 1 nadeel. Namelijk… het koken. Wie heeft er met warm weer nou zin om urenlang boven die hete pannen te hangen. Nou, ik niet!! Daarom maak ik het mezelf zo makkelijk mogelijk. En nee, het worden geen boterhammen!!  Ik zal je laten zien dat je ook simpel én gezond kan eten, maar toch een heerlijke maaltijd op tafel kan zetten. Deze keer maken we gegrilde kip met pittige rode kool salade en een pitabroodje van spelt.

Dé ideale maaltijd voor mooi weer is snel en simpel. Maar ook met slecht weer mag je dit gerecht gewoon eten 😉

recept voor pittige rode kool salade en gegrilde kip

Ingrediënten:

  • kipfilet 400 gram

Voor de salade 

  • Rode kool 200 gram
  • Witte kool 100 gram
  • Rode ui 1
  • Sjalot 1
  • Wortels geraspt 2
  • Basilicum 2 takjes
  • Munt, verse 2 takjes

Voor de Dressing

  • Olijfolie 2 el
  • Witte wijnazijn 5 el
  • Citroen ½

Voor de marinade

  • Paprikapoeder 3 tl
  • Cayennepeper halve tl, tenzij je van pittig houdt
  • Peper aan beide kanten van de kip verdelen
  • Zout, voldoende om beide kanten van de kip in te masseren
  • Olijfolie 3 el
  • Witte wijn azijn 3 el

Het bereiden van de kip

  1. We beginnen met het maken van de marinade voor de kip. Want hoe langer je de kip marineert des te malser het vlees
  2. Meng de olijfolie met de azijn
  3. Doe nu kruiden, peper & zout naar smaak erbij
  4. Maak de kipfilet goed schoon
  5. Marineer de kip goed en laat zo lang mogelijk staan
    (marineer de kip eventueel een dag van tevoren voor super malse kip!)
  6. Gril de kip in een contact gril of in een grillpan. Lekker op de bbq mag natuurlijk ook!

Het bereiden van de salade

  1. Snij de rode ui en het sjalotje in dunne plakjes
  2. Was de wortels en rasp de deze in een keukenmachine
  3. Pluk de basilicum en de mint van de takjes
  4. Meng nu alle ingrediënten voor de salade
  5. De salade dressing
  6. Pers een halve citroen uit
  7. Meng de citroensap met de olijfolie en de azijn
  8. Meng de dressing door de rauwkost
  9. Laat de salade even staan, zo kunnen de smaken goed mengen
    De volgende dag komt deze salade helemaal tot zijn recht!
  10. Bak de spelt pita af in de oven of. duurt dit te lang, je kunt de pita ook in de broodrooster afbakken!

 

Groetjes Jaime