Heb jij behoefte aan een echte powersnack tussen de middag? Of heb je af en toe de behoefte om te snacken maar wil je wel lekker gezond blijven doen. Dan zijn deze Powersnacks dé oplossing! Ze zijn lekker, ze zijn gezond en geven jou een boost nieuwe energie. Deze powerballetjes geven lange verzadiging en nemen jouw behoefte aan zoetigheid weg.

Iedereen heeft wel eens zin in iets lekkers of iets zoets, maar wat pak je dan? Je hebt niet altijd zin of de tijd om een gezonde cake of een rawfood taart te maken.
Voor deze heerlijke powersnack heb je niet heel veel ingrediënten nodig. Ze zijn zo gemakkelijk te maken dat je het zelfs je kids kunt laten doen.

Wat je nodig hebt

 • Wortel, geraspt 1 kop
 • Dadels 1 kop
 • Vijgen ½ kop
 • Kaneel ½ tl
 • Pindakaas (biologische) 1 el
 • Kokosvet 4 el (flinke scheppen)
 • Zonnebloempitjes ½ kop
 • Walnoten ½ kop

De meeste ingrediënten heb je misschien wel in huis. De rest kun je in een natuurwinkel kopen. Heb jij geen natuurwinkel in de buurt? Tegenwoordig zijn er een hoop gezonde biologische producten zelfs bij de AH te verkrijgen. Hoe makkelijk kan het zijn! Dus ‘no excuses’

En je krijgt er zeker geen spijt van. Deze powerballs zijn een heerlijke snack. Ik weet zeker dat je ze zeker vaker gaat maken.
Wanneer ik ze maak, krijg ik er alleen maar goede reacties op. Zelfs iemand die geen wortels eet vond ze heerlijk. Een groter compliment kun je natuurlijk niet krijgen ☺

Voordat je naar de winkel gaat en je een ongeluk zoekt naar de biologische geraspte wortel.. Ik help je even.. die is er niet! Je zult ze echt zelf moeten raspen. Dit kan met een handrasp of in een keukenmachine.

Hoe maken we deze powersnack van wortel, dadels en vijgen

 1. Begin dus met het raspen van de wortel.
 2. Haal even alle wortelrasp uit de machine en meet 1 kopje af, de rest kun je bewaren.
 3. Doe alle ingrediënten in een keukenmachine en mix door elkaar. Net zo lang tot alles een massa is en goed aan elkaar blijft plakken.
 4. Haal het deeg voor de power balletjes uit de machine en draai mooie balletjes.
 5. Rol de balletjes door de kokosrasp, zonnebloempitjes of chiazaadjes voor een leuk effect.
 6. Bewaar deze heerlijke wortelsnack in de koelkast in goed afsluitende bakjes.

Groetjes Jaime