Dit is weer een simpel gerecht die er toch gezellig en feestelijk uitziet. De gevulde rosbieflapjes en aardappel puree zijn klaar in een handomdraai. De enige voorbereiding zijn de boodschappen die je in huis moet halen. De eenvoud van dit gerecht maakt het juist zo lekker. Kies voor goed biologisch vlees, goede ingrediënten en Keep it simple!

Wat heb je allemaal nodig voor deze gezonde maaltijd

  • Rosbieflapjes
  • Courgette
  • Paprika 2 kleuren, gewoon voor de leuk 🙂
  • Ui rood
  • Tijm
  • Zoete aardappel

Voor de marinade

  • Olijfolie
  • Zout
  • Peper
  • Chilivlokken
  • Paprikapoeder

Om nog een keer mee in te smeren na het bakken

  • Sojasaus
  • Olijfolie

Tip! Omdat we deze lapjes op gaan rollen, is het fijn als het vlees zo plat mogelijk is. Koop daarom lekker dun gesneden rosbieflapjes. Of sla ze plat met een vleeshamer.

Het bereiden van de rosbieflapjes

  1. Sla de rosbieflapjes plat, indien nodig
  2. Wrijf de lapjes vlees in met goed zout en peper
  3. Strooi wat paprikapoeder en chilivlokken aan beide kanten
  4. Besprenkel de lapjes met olijfolie
  5. Laat het vlees minimaal 10 minuutjes rusten
  6. Snij ondertussen de ui, paprika en courgette in reepjes
  7. Bak de groenten even aan in de pan (niet te lang)
  8. Verdeel de groenten over de rosbieflapjes en rol op
  9. Bak in de pan, en draai ze pas om als ze goed dichtgeschroeid zijn
  10. Meng 1 el sojasaus met 1 el olijfolie
  11. Smeer die rosbieflapjes hier na het bakken nog een keer mee in voor extra smaak

Lekker marineren

gevulde rosbief1

Kies voor kleurrijke groenten

gevulde rosbief2

Eerst even goed dichtschroeien, anders valt alles uit elkaar 😁

gevulde rosbief3

En nu de aardappel puree…
Die hou ik lekker simpel. De zoete aardappel is al zo smaakvol van zichzelf. Ik vind hem het lekkerst in zijn eenvoud. Gewoon zo, niks meer aan doen. Je kunt er uiteraard altijd wat verse kruiden doorheen doen.

Het bereiden van de zoete aardappel puree

  1. Was en snij de aardappelen in stukken
  2. Kook de zoete aardappelen tot ze goed zacht zijn
  3. Laat even afkoelen
  4. Nu kun je heel makkelijk de schil eraf halen
  5. Stamp de zoete aardappel fijn met een stamper

Eh Voila, een heerlijke gezonde maaltijd in waarvoor je niet uren in de keuken hoeft te staan!

Geniet ervan,

Groetjes Jaime