Seared tonijn is niks anders dan aangebraden tonijn. Het klinkt alleen wat leuker 😉 Dichtgeschroeid aan beide kanten, en de binnenkant lekker rosé. Zo vind ik tonijn het allerlekkerst!

Als je gezond wil eten lijkt je avondmaal nogal snel op salade. En krijg je van iedereen te horen dat je alweer konijnenvoer oftewel salade aan het eten bent. Nou dat valt best mee hoor…

‘Have a closer look at my plate.’ It’s beautiful 
Je zal zien dat het een mooi bord is met telkens weer een groot diversiteit aan verschillende groenten. Probeer je maaltijden/salades zoveel mogelijk te variëren.

Maak een salade met alle kleuren van de regenboog

Wist je dat verschillende kleuren hebben ook hun specifieke eigenschappen hebben? En dat de kleuren invloed hebben op ons eetgedrag.

Blijf niet hangen in hetzelfde eetpatroon, maar eet zo gevarieerd mogelijk. Als je een bord met eten opschept probeer hier dan een mooi kleurrijk bordje van te maken.
Zo krijg je veel verschillende vitamines, mineralen én antioxidanten binnen.

En wat is Japanse volkoren spaghetti nou weer?
Ik haal ze bij ekoplaza. Deze mooie witte slierten zijn biologisch en er zit geen troep in. Ze worden veel gebruikt als basis voor wokgerechten, noedelsoepen en salades.

Mijn regenboogsalade met seared tuna

De boodschappen voor vandaag

  • Verse tonijn
  • Japanse volkoren tarwe spaghetti

Voor de ‘seared’ tonijn marinade

  • Olijfolie 1 el
  • Sojasaus 1 el
  • Kruiden, gedroogd
  • Peper
  • Zout
  • Chilivlokken (optioneel)

voor de regenboog salade

  • Avocado
  • Paprika
  • Gemengde bladsla
  • Witte kool
  • Rode kool
  • Rode ui
  • Gember
  • Alfalfa
  • Koriander (verse)
  • Peper, rode
  • Citroen
  • Sesamzaadjes

Het bereiden

  • Smeer de tonijn in met olijfolie en sojasaus
  • Wrijf beide kanten in met de gedroogde kruiden naar keuze, grof gemalen peper, zout en eventueel de chilivlokken
  • Laat een half uurtje intrekken intrekken
  • Bak de tonijn aan beide kanten even aan, niet te lang. De binnenkant moet mooi rosé blijven.
  • Kook de Japanse volkoren tarwe spaghetti
  • Maak nu een mooi kleurrijk bordje met alle groenten en de seared tonijn

Wil je nog een dressing voor over de regenboogsalade?

Voor de Dressing heb je nodig

  • Sesamolie 1 el
  • Sojasaus, 1 el
  • Citroen ¼ uitgeperst
  • Haal een stukje gember door de knoflookpers
  • Alles mengen, en klaar!

Deze salade met seared tonijn kun je zowel koud als warm eten. Allebei even lekker!

Natuurlijk kun je ook andere groenten voor deze salade gebruiken. Geef je eigen persoonlijke twist aan deze heerlijke Oosterse salade. En geniet ervan!

 

Groetjes Jaime