Deze superfoodballs zijn een echte powersnack . Heb je even een dipje neem dan vooral géén cup a soup (deze zijn namelijk helemaal niet gezond!). Maar maak deze eenvoudig te bereiden truffels. Hoe je deze moet maken? Lees snel verder..

Deze superfoodballs geven je snel energie. En voor de zoetekauwen en echte choco-liefhebbers onder ons, is dit een geweldig alternatief. En zoals je misschien hele dozen bonbons of repen chocolade weg zou kunnen werken… na het eten van een paar superfoodballs heb je echt genoeg. Je bent gewoon verzadigd.
Deze power snack is 100% veggie en past goed in een rawfood-dieet.

Deze snack is in een handomdraai gemaakt. Je hebt niet veel moeilijke ingrediënten nodig. Ik haal het liefst alles bij een biologische winkel. Maar in steeds meer supermarkten kun je ook biologisch kopen. Dat gaat de goede kant op!!! 🙂

Hoeveel is een kop
Ik gebruik vaak een kop als maat aanduiding, gewoon omdat ik een hekel heb om alles af te wegen. In de UK en VS gebruiken ze ook ‘cup’ aanduiding dus waarom zou ik het niet gebruiken. Het is misschien niet op de gram nauwkeurig.. als de verhoudingen maar kloppen.

Dadels, ontpit 2x kop
Cacaonibs ½ kop
Kokosolie 2 el
Cacaopoeder, raw 2 el
Cashewboter 1 el
Zout ½ tl
Kaneel ½ tl

Ps, mocht je geen cashew boter in huis hebben. Je mag ook pure onbewerkte pindakaas gebruiken.

Je mag alle ingrediënten tegelijk in de keukenmachine doen. Ff draaien en klaar! Een kind kan de was doen. Draai mooie balletjes, of nog beter laat je kind meehelpen, het is net kleien ;-). En rol ze een keer door de cacao poeder heen. Tataaaaa klaar is kees!

Smakelijk,

Groetjes Jaime