Gezonde taco’s bestaat dat ook al? Jaaa, het bestaat en het is super lekker. Echt een toppertje onder de gezonde maaltijden!! Deze taco’s zijn gemaakt van vooral wortels. Dit recept is een echte aanrader!! Een gezonde maaltijd waar ook de kids van smullen. Lees snel verder voor het recept!

Mijn gezonde taco’s

Mijn dochter noemt ze taco’s di mama. Echt een gerecht voor mij! Gezond en zeer geschikt voor de kids. Kunnen we met het hele gezin hetzelfde eten en hoef ik geen twee verschillende maaltijden te bereiden. Ook wel eens fijn!

Ok, niet al mijn gezonde gerechten zijn snel klaar. Dit gerecht kost zeker even wat van je tijd, maar dan heb je ook wat. En als je dan ziet dat het hele gezin er zo van smult, dan doe ik dat met alle liefde.

Gezonde fingerfoods

Ik hou van fingerfoods. Gewoon van alles een beetje, iedereen legt op zijn bordje wat hij/zij lekker vind. Meestal kom je dan uit op Spaanse tapas, vette snacks of een stokbroodje met allerlei smeersels.
Zoals jullie weten ben ik niet gek van tarwe, gluten etc. Dus voor mij geen stokbroodjes, toastjes etc.
Ik wilde eens gezonde fingerfood. Gezellig en gezond snacken voor het hele gezin. Want eten draait tenslotte toch om gezelligheid, het samen zijn en samen genieten.

Nu bevallen deze taco’s zo goed dat ik mijn kids beloofd heb om dit gerecht voortaan 2x per week te maken. Kids blij, ik blij.. want dit gerecht is zo gezond!

Koolhydraatarm, Glutenvrij
Toen ik ze dit voor de eerste keer gaf vertelde ik pas achteraf wat het hoofdingrediënt was.. Wortels dus!!
Het maakte niks uit, ze vonden het heerlijk. Ik had een hele berg wortel taco’s gemaakt in de veronderstelling dat ik voor de volgende dag nog wel wat voor de lunch zou overhouden. Maar helaas.. die hele stapel ging op. En ze wilden nog meer…
Als vulling heb ik allerlei verschillende groenten, verse kruiden, kip vis en geitenkaas op tafel gezet. Iedereen vult zijn eigen taco. Eindelijk een gezonde maaltijd voor het hele gezin.
Vegetarisch? Vervang het vlees of vis door kidneybeans of kikkererwten.

TACOSHELL TUSSEN

Eten jouw kids ook weinig groenten? Dan móet je mijn taco’s di mama snel proberen. Vertel vooraf niet waar de taco’s van zijn gemaakt. Laat ze eerst maar lekker proeven!

Hoe maak ik deze gezonde taco’s

Je hebt nodig

 • Wortels, schoongemaakt en geraspt ±700 gram (nee dit is niet te veel, waarschijnlijk kom je zelfs te kort)
 • Eieren 2
 • Amandelmeel 4 el
 • Zout ½ el
 • Kaas 30+ geraspt, handjevol
 • Peper

Ik koop hier altijd de biologische wortels voor. Als je dan toch gezond wil doen, dan ook echt gezond! Daarbij zijn de biologische wortels goed te betalen.

het bereiden

 1. Doe de geraspte wortels in de keukenmachine en laat deze draaaien tot de wortel helemaal fijn is.
 2. Doe het wortelmengsel in een schone theedoek. Vouw deze dicht en draai deze zodat zoveel mogelijk vocht uit de wortel komt. (deze kun je evt opvangen om aan je smoothie toe te voegen)
 3. Draai net zo lang totdat er bija geen vocht meer uitkomt. Dit is belangrijk! Hierdoor blijven de taco’s buigbaar na het bakken.
 4. Vouw de theedoek voorzichtig open. Doe het overgebleven droge worteldeeg in de keukenmachine en voeg alle overige ingrediënten toe.
 5. Laat even draaien tot het een mooi geheel is.
 6. Het worteldeeg is klaar.
 7. Verwarm de oven voor op 175 Gr
 8. Bedek een bakplaat met bakpapier
 9. Maak balletjes van het worteldeeg en duw deze plat zodat je mooie platte pannenkoeken krijgt
 10. Bak in zo’n 15 min af. Hou de oven goed in de gaten dat de taco’s niet te bruin worden
 11. Laat de taco’s even afkoelen op het bakpapier en haal ze er daarna voorzichtig met een spatel vanaf.
 12. Ondertussen doe ik alweer de volgende lading in de oven.  Met dit gerecht heb ik eigenlijk een dubbele oven nodig om lekker veel taco’s te kunnen bakken. Maar tot die tijd doe ik het gewoon in een paar keer 😅

Bewaar de taco’s op een schaal afgedekt met aluminiumfolie, dan blijven ze lekker warm. Zet de tafel vol met allerlei verse groenten, kruiden, vlees en vis. Zo kan iedereen zijn eigen taco vullen.

Geniet ervan!!

Groetjes Jaime