Deze Raw Veggie Springrolls moet je gewoon proberen!
Ze zien er niet alleen leuk en feestelijk uit..Ze zijn lekker, vers en echt gezond. Je kunt er gemakkelijk een voorraadje van maken. Deze springsrolls zijn een lekkere hartige hap, ideaal voor onderweg of gewoon als verantwoord tussendoortje.

Je hebt nodig

Rijstpapier
Witte kool
spinazie
Komkommer
Avocado
Koriander
Sojasaus (liefst Biologisch)

Dit zijn de groenten die ik graag gebruik, maar doe er vooral in wat jij lekker vind. Ik vind het altijd wel leuk om een beetje met kleuren te spelen, aangezien de springrolls een beetje transparant zijn. Zo zien ze er nog leuker uit!

Als ik de tijd heb snij ik het liefst alle groenten zelf. Gedeeltelijk in mijn Magimix keukenmachine (wortel, kool etc), en alles wat ik grof gesneden wil hebben doe ik met de hand (komkommer, avocado).

Het rijstpapier kun je kopen bij de Toko. Een voordeeltje van rijstpapier. Omdat het gedroogd is bederft het niet, dus hoef je niet meteen als een gek 100 springrolls te maken ;-). Wat je over hebt kun je nog héél lang bewaren.
Je kunt ronde of vierkante vellen gebruiken. Gebruik wat jij het fijnste vind. Ik heb deze keer de vierkante vellen gebruikt van 19 cm.

Het klaarmaken van de vellen

  • Ik doe dit altijd op een groot, iets dieper bord waar een laagje water in kan blijven staan.
  • Leg 1 vel hierop en giet hier voorzichtig heet water overheen.
  • Na zo’n 15 à 20 seconden haal je de rijstevel eruit en laat het wat uitlekken.
  • En voilà.. klaar voor gebruik.
  • Leg de groenten in de voor jou dichtstbijzijnde hoek
  • Je rolt ahw van je af
  • Pak de punt en vouw deze over het stapeltje groenten heen
  • Tegelijkertijd duw je met je vingers die je vrij hebt de groenten goed bij elkaar
  • En maak een rolletje
  • Vouw de hoekjes naar binnen
  • En rol de springrol helemaal dicht

Dit zijn veggie springrolls, maar je kunt er ook een stukje kip of garnalen tussen doen. (ziet er ook leuk uit!)
Als dip gebruik ik graag sojasaus. Koop je sojasaus wel altijd bij een natuurwinkel, deze is echt veel beter dan de sojasaus uit de supermarkt.
Lukt het rollen niet meteen? Geef niet meteen op, je moet er gewoon even handigheid in krijgen 🙂

Groetjes Jaime