Wil je wel eens iets anders dan een salade voor de lunch? Probeer dan eens mijn venkel groente taartje
Prep Your Meals
Als je weinig tijd hebt om je gezonde maaltijden te bereiden, moet je slim zijn. Kies een dag uit en maak voor een paar dagen maaltijden klaar. Bewaar deze in goed afsluitbare bakjes in de koelkast of diepvries.
Venkel groente taartje zonder korst
Je kunt natuurlijk een groentetaartje (quiche) met (blader)deeg maken wat wel heel lekker is. Maar zonder dit korstje is het nog steeds een overheerlijk groente taartje. En omdat ik op weg naar de Sap-Cup toch steeds minder koolhydraten mag eten, ga ik me concentreren op Carb Free Food.
Gooi nooit meer groenten weg!
Ben jij ook zo iemand die altijd teveel kookt? Ik wel! Niet dat ik het weggooi, maar jij misschien wel. Ik kan er altijd wel weer iets nieuws mee verzinnen. Je moet gewoon een nieuwe bestemming zoeken voor jouw overschot aan groente. Een makkelijke bestemming wat zo gepiept is.. een groentetaartje!! En hier kun je werkelijk alle soorten groenten voor gebruiken. Dus voortaan gooi jij ook geen ‘left-overs’ meer weg. Beter voor het milieu en voor de portemonnee.
Recept voor mijn hartig taartje
Je hebt nodig
- Eieren 6
- Venkel, kleine
- Puntpaprika, rode ½
- Ui, rode
- Kleine springvorm van ongeveer 16cm doorsnede
- Bakpapier
- Boter, om mee in te vetten
- Oven
- Koekenpan
Het bereiden
- Bekleed de springvorm met bakpapier
- Vet de randen goed in met boter
- Verwarm de oven voor op 180 graden
- Snij de rode ui in stukken
- Fruit de ui glazig op laag vuur
- Ontpit de paprika en snij in schijfjes
- Snij de venkel in dunne schijfjes en was deze
- Kluts de eieren
- Doe alle ingrediënten bij in de springvorm, zodat het goed gevuld is
- Doe de gevulde springvorm in de oven en bak in 45 min af.
Heb jij de allerlekkerste creatie bedacht? laat het me dan weten! Ik ben benieuwd wat je ervan bakt?